Maroco Systems oferă servicii de proiectare, instalare și întreținere a sistemelor de control acces.

Dacă firma dumneavoastră dispune de un număr mare de angajați și doriți controlul riguros al personalului în anumite zone de acces și evidența acestora (pe computer, prin intermediul unui soft specializat), vă recomandăm introducerea unui sistem electronic de control al accesului și pontaj. Sistemele de control acces pot fi folosite atât pentru a împiedica pătrunderile neautorizate în anumite spații, cât și pentru a ține evidența persoanelor care au acces în anumite încăperi.

img_acces-cartela

Sistemul constă în utilizarea de către persoanele agreate, la intrarea în zone de acces controlate, de cartele magnetice sau de proximitate, tastaturi cu cod de acces, cititoare de amprentă sau cititoare de iris. Un astfel de sistem de control acces poate fi compus din:

  • Centrala de control acces: este unitatea centrala care gestioneaza punctele de control al accesului, unitatile de comanda, cititoarele broastele si yalele electromagnetice de actionare a usilor. Are rolul de a primi informatiile de la cititoarele sau tastaturile asimilate, decide blocarea sau deblocarea accesului in zona respectiva, memoreaza informatiile primite de la cititoare sau tastaturi, tine evidenta si afiseaza prin intermediul unui software specializat data, ora si locul prin care a fost permis accesul, respectiv persoana care a solicitat si a primit accesul in zona controlata.
  • Cititor de cartela magnetica: citirea cartelei magnetice se face prin trecerea acesteia prin fanta cititorului, respectiv prin fata capului magnetic de citire. Citirea cartelei magnetice presupune un contact fizic intre cartela si capul de citire, din acest motiv viata cartelei si a capului de citire este limitata.
  • Cititor de cartele de proximitate: citirea cartelei de proximitate se face prin simpla apropiere a acesteia, la o anumita distanta de cititor. Cititorul si cartela de proximitate nu au timp de viata limitat, probleme de functionare nu pot interveni teoretic la acest tip sistem decat prin eventuala distrugere fizica a cartelei sau a cititorului.
  • Tastatura de acces: este elementul clasic dintr-un sistem de securitate care permite introducerea unui cod (combinatie dintr-un anumit numar de cifre). Se foloseste independent sau in conjunctie cu un cititor de cartela, pentru a spori gradul de securitate. In sistemele de control acces stand alone tastatura este cea de la care se face programarea parametrilor de functionare a sistemului.
  • Cititor de amprente sau iris: prin memorarea si compararea in baza de date a amprentelor sau a irisului utilizatorilor sistemul poate permite sau nu accesul persoanelor in zonele controlate.
  • Yala electromagnetica sau electromagnet (magnalock): reprezinta elementul de blocare/deblocare a usii de acces, comandat electronic de catre unitatea de control.
Contact Maroco

Solicitați serviciile Maroco!

Contactați-ne, iar specialiștii noștri în proiectare și consultanță pentru sisteme de control-acces vă pot oferi cele mai bune soluții!
Contact Maroco